Tuin beveiligen

Uw tuin is de eerste verdedigingslinie tegen mogelijke inbraken en door de veiligheid ervan te verhogen, zult u pogingen van indringers om uw eigendom te betreden beter afschrikken, Een bewakingscamera installeren is zeker een meerwaarde. Bovendien bewaart u waarschijnlijk enkele waardevolle spullen buiten en in uw tuinhuisje, wat een inbreker kan verleiden om binnen te sluipen als die in het zicht staan of niet goed beschermd zijn.

Dus, deze post kan u helpen bij het verbeteren van de veiligheid van uw tuin en op deze manier, van uw huis, ook als:

Je had problemen met dieven in het verleden;
Je maakt je zorgen dat je achtertuin meer nodig heeft om je veilig te voelen;
U woont in een door misdaad geteisterd gebied;
Je buren zijn ingebroken en je wilt niet hetzelfde lot;
U maakt zich over het algemeen zorgen over hoe veilig uw eigendommen zijn.
Van ervoor zorgen dat u kunt zien en horen dat een ongewenste vreemdeling in uw achtertuin komt tot het beter beschermen van uw bezittingen en het plantenleven, er zijn bergen dingen die u kunt doen om de veiligheid van uw tuin te vergroten:

Versterk uw omheining. Repareer/vervang kapotte panelen, voorzie uw omheining van spikes of plaats grote plantenpotten langs uw omheiningsrand met de straat.
Plant een groene afsluiting. Plant defensieve plantensoorten rond kwetsbare gebieden, installeer een hekwerk over uw hek om klimplanten te ondersteunen of overweeg om een dikke haag te laten groeien om uw tuin te beschermen.
Graaf uw oprit met grind. Middelgroot grind, gelegd over tuinpaden en uw oprit, zal u elke keer als een indringer voet aan wal zet in uw privé-groene ruimte waarschuwen.
Installeer tuinverlichting. Verlicht uw tuin ’s nachts door buitenverlichting met een bewegingssensor aan te brengen.
Beveilig uw schuur. Zorg ervoor dat u de veiligheid van uw tuinhuisje verbetert door de deur te voorzien van een stevig hangslot en uw kostbare gereedschap in een veiligheidsbox te bewaren.
Monteer een alarmsysteem. Installeer een beveiligingsalarmsysteem om veilig te blijven. Zorg ervoor dat het alle bijgebouwen en ingangspunten naar loodsen, garages, tuincabines en werkplaatsen afdekt.
Houd de poorten op slot. Zorg ervoor dat de achterpoortjes met een hangslot zijn afgesloten en dat ook de opritten beveiligd zijn.
Hoe verhoog je de veiligheid in de tuin
Laten we nu eens kijken hoe we de veiligheid van uw tuin kunnen verbeteren:

Groene grensbarrières
Als u al een dikke haag rond uw eigendom heeft, zorg er dan voor dat u de zwakke punten en gaten aan de basis aanpakt door te onderzoeken of deze zijn ontstaan door ongedierte of ziekte. Behandel probleemgebieden en beveilig potentiële toegangspunten tijdelijk door grote plantenpotten voor openingen in de haag te plaatsen. Houd de voortuinhaag laag, zodat inbrekers zich niet ongestoord op uw terrein kunnen begeven, dit is de juiste inbraakbeveiliging.

Defensieve planten
Dikke struiken, stekelige rozen en dikke vegetatie, strategisch geplant in de buurt van blootgestelde toegangspunten, slecht beschermde ramen en harde elementen die gemakkelijk kunnen worden overklimmen, kunnen de veiligheid van uw eigendom zonder twijfel een boost geven.

Als u het te druk heeft met het planten en verzorgen van uw defensief groen, laat dan de tuin- en buitenonderhoudsdeskundigen van Fantastic Services u een handje helpen met deze.

Hekken en muren
Zoals u waarschijnlijk weet, staat de Britse wet eigenaren van onroerend goed toe om hun huizen te beschermen met een hek of een muur die tot 2 meter hoog is, zonder dat er een bouwvergunning nodig is. Als uw harde grensfunctie lager staat dan dit, kunt u overwegen om een hekwerk (dat ook enige geluidsabsorberende eigenschappen heeft) bovenop te plaatsen of een draad te installeren, die klimmende defensieve planten, zoals rozen of vuurdoorns (Pyracantha), kan ondersteunen.

Verder kan een wand worden ingericht met planten in containers, die in een rij naast elkaar worden geplaatst. Geen enkele dief zal proberen over een dergelijke barrière te klimmen die onvermijdelijk veel lawaai zal produceren.

U kunt er ook voor kiezen om uw hek te voorzien van spikes of prikkalijsten, maar vermijd het gebruik van prikkeldraad, omdat u op een later tijdstip te maken kunt krijgen met juridische problemen. Zorg er in ieder geval voor dat u een waarschuwingsbord plaatst, om te voorkomen dat bijvoorbeeld een kind dat niet op de hoogte is zichzelf verwondt. Wat u ook besluit te gebruiken voor het verlengen van de hoogte van uw borderarmatuur, let erop dat deze niet hoger is dan de wettelijk toegestane 2 meter.

Vervang beschadigde omheiningspanelen en bevestig afbrokkelende stenen muurvlekken. Vergeet niet dat u een nieuwe stevige omheining aan uw kant van het terrein kunt plaatsen als een indringer de mogelijkheid ziet om via een verzwakt punt in de omheining die u met uw buurman deelt, toegang tot uw tuin te krijgen. Of met andere woorden, u hoeft niet met hen in discussie te gaan over de eventuele reparatie van de omheining.

Verlicht uw tuin
Bewegingsverlichtingsarmaturen, die in de buurt van belangrijke tuinkarakteristieken en bijgebouwen zijn aangebracht, zijn een goede veiligheidsmaatregel tegen mogelijke inbraak. Bovendien verlicht u de gebieden in de buurt van dikke planten en in donkere hoeken van uw groene ruimte. U kunt LED-zonneverlichting installeren langs paden, rond tuinkanalen, en naast uw schuur, enz.

Zorg ervoor dat alle veiligheidsbewegingsdetectiesystemen correct zijn geïnstalleerd, zodat het licht niet verhindert dat u een mogelijke indringer daadwerkelijk ziet. En natuurlijk moet u rekening houden met uw directe buren, die niet in extase zouden zijn als ze erdoor verblind zouden worden als het eenmaal in werking is gesteld.

Houd de tuinpoorten veilig
Dit is geen brein, maar de mensen zouden meer moeite kunnen doen om hun achterste tuinpoortje goed op slot te houden. Het is een goed idee om de ingang te voorzien van twee stevige hangsloten – een aan de bovenkant en een aan de onderkant van het hek. Hetzelfde geldt voor garagedeuren die toegang kunnen bieden tot de binnenkant van uw huis. Uw tuincabine of schuur moet ook worden beschermd met een kwalitatief goed sluitsysteem. Houd overhangende takken gesnoeid om inbrekers de kans te ontnemen om over de poort of het hek te klimmen. Steenkorven plaatsen is ook een oplossing tegen inbrekers.

Gebruik grind in uw voordeel
Overweeg de introductie van ontberingen op plekken die op natuurlijke wijze geluid produceren als er op wordt gelopen. Een aanstaande ongewenste gast kan gemakkelijk onopgemerkt naar binnen sluipen als hij over straatstenen in de tuin of over uw gazon loopt. Daarom is het verstandig om grind te leggen over paden die naar uw schuur en eigendomsingang leiden. Hetzelfde geldt voor uw oprit en tuin, ook al zijn deze door een stevige poort beveiligd.

Investeer in een veiligheidsalarmsysteem
Welk type beveiliging u kiest om te installeren hangt grotendeels af van de grootte van uw tuin, de positie ervan, met betrekking tot naburige eigendommen en de straat, maar ook van de vraag of u dure spullen, tuinmeubilair en voorzieningen, in de open lucht hebt geplaatst. Van passieve infrarood bewegingssensor geluidsalarmsystemen tot hoge-resolutie CCTV-systemen die u kunnen voorzien van bewijs in het geval van een inbraakpoging, de veiligheidsalarmopties op de markt zijn meer dan voldoende.

Wat u kunt doen om waardevolle zaken te beschermen
Hoe ze hun tuinkarakteristieken, dure gereedschappen, exotische/prijsgebonden planten en potten te beschermen, evenals alle buitenmeubelen en tuinornamenten is vaak op de gedachten van mensen, omdat inbrekers zich vaak richten op dit soort eigendommen, in plaats van het risico te lopen om gedurfd in het eigenlijke huis te geraken. Diegenen, met de slechte bedoeling om iets van waarde in handen te krijgen, zullen dit doen met een minimum aan risico’s. Een dief of inbreker zal opportunistisch kijken en een voorwerp stelen dat een gemakkelijk doelwit is.

Een ding dat u kunt doen om uw waardevolle spullen te beschermen, is ze met uw postcode te markeren. U kunt een UV-marker gebruiken of deze graveren. Registreer vervolgens uw voorwerpen in het nationale goederenregister dat door de politie wordt gebruikt bij het opsporen van gestolen goederen.

Dus, lees verder en controleer hoe u uw bezittingen, gelokaliseerd, kunt beveiligen:

In de open lucht
Hieronder geven we een overzicht van verschillende items die u in de tuin zou kunnen hebben, die moeten worden vastgezet, buiten het zicht moeten worden vergrendeld, of permanent moeten worden vastgeschroefd met een vloer- of muuranker, enz. Zorg er gewoon voor dat u onopvallend lichte banken, tafels en stoelen, die gemakkelijk kunnen worden opgepakt en verplaatst, met een ketting aan een nabijgelegen muur of aan een hard buitenoppervlak vastmaakt.

Meubilair, tuinbanken, tenten en paraplu’s;
Fietsen, scooters en hoverboards;
BBQ’s, regenwateropvangbakken, ladders;
Tuinkabouters, beeldjes en standbeelden.
Als u geïnteresseerd bent in wat de meest voorkomende items die worden gestolen uit de tuin van het Verenigd Koninkrijk, controleer dan dit artikel.

In uw tuinhuisje
Beveilig waardevol gereedschap en tuingereedschap in uw schuur door het moeilijk te maken voor een indringer om binnen te komen, zoals we eerder in de post hebben geadviseerd. Investeer in een stevige veiligheidsbox of kluis om uw duurste elektrisch gereedschap en gadgets te bewaren. Versterk ook de ramen door spijlen te installeren.